Houten pergola maken

Om ook in Nederland maximaal van de zon op uw terras te kunnen genieten, bestaat er een kleine en leuke oplossing: een houten pergola maken

Een bouwplan maken!

Eerst bezinnen, dan beginnen, geldt ook bij houten pergola maken. Stel u enkele belangrijke vragen: waar komt de pergola? Wat zijn de afmetingen? Is er een bouwaanvraag nodig? Heb ik een stabiele ondergrond? Komen er ook planten bij? Wat is mijn budget? Wie kan mij een handje helpen bij de opbouw? …Let op de beschikbare houtsoorten voor een houten pergola maken! Hout lijkt sterk op elkaar maar kwaliteit en duurzaamheid verschillen! Wik de voor- en nadelen van hout tegenover elkaar. Bent u bereid ieder jaar een likje verf te geven? Anderzijds is hout het gezelligste bouwmateriaal en klimplanten kunnen veel bedekken.

Aankopen

Maak een materiaallijst en een lijst voor uw houten pergola maken.Trek daarmee naar verschillende handelaren. De prijzen kunnen verschillen! Voor het plaatsen zelf heeft u toch best enige kennis van houtbewerking, of laat u desnoods assisteren door een kenner. Door zelf een houten pergola maken, bespaart u de kosten van een vakman uit, haalt u eer uit uw eigen werk, en zal het drankje op uw pergola des te meer smaken!