Zelf pergola maken

Bij zelf pergola maken zijn er twee uitvoeringen. De eerste uitvoering is zelf pergola maken en de andere is de prefab pergola. De eerste uitvoering wordt besproken.

Werkwijze

Een grondboor is noodzakelijk, een zaag om de palen op lengte te zagen, een waterpas, een rubber hamer, een accuboormachine en het bevestigingsmateriaal. Wilt u de palen beschermen tegen houtrot of u wilt de pergolapalen een kleur geven, dan moet u dat het eerst doen voordat u de palen in de grond stopt of aan elkaar bevestigd. Eerst moet u weten waar u de pergola wilt hebben en daarna de plek afzetten met kleine paaltjes. Bij zelf pergola maken moet u voor u de ideale hoogte vaststellen. Heel vaak wordt 220 centimeter genomen zodat u er onderdoor kunt lopen en waarbij klimplanten genoeg ruimte krijgen om langs de pergola te groeien.

Prachtig resultaat

Tijdens het zelf pergola maken zult u zien dat u naar een fantastisch resultaat aan het werken bent. Is uw pergola klaar, dan kunt u beginnen met de beplanting aan te brengen. Zelf pergola maken is op zich niet moeilijk. Zorg voor de juiste gereedschappen en neem ruim de tijd om te bouwen.